Saiz Hidangan: Untuk 4 Orang
Bahan-Bahannya:
300gm udang
10 helai daun kari
100gm minyak masak
4 biji kuning telur (dipukul)
2 batang serai (dihiris halus)
1 sudu makan susu cair
1 sudu kecil gula
Cara Memasaknya:
Basuh udang itu sehingga bersih,kemudian goreng udang tersebut.Selepas itu,panaskan kuali,masukkan minyak,marjerin dan kuning telur sedikit demi sedikit .Pastikan ia dikacau sehinnga rata.Kemudian masukkan serai,daun kari susu cair dan gula.Akhir sekali anda bolehlah memasukkan udang yang tekah digoreng tadi.Siap untuk dihidangkan.
Sumbangan Oleh:Nina,Selangor
Ingin Menghantar Resepi Anda?Click Disini
Sunday, June 3, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment