Bahan-Bahan:
1kg peha ayam
30gm pes halia
25ml minyak masak
800gm yogurt
50ml krim
15gm serbuk kunyit
10gm garam masala
5 biji lemon (ambil jusnya)
30gm serbuk chat masala
Cara memasaknya:
Basuk ayam tersebut dengan bersih,kemudian perapkan dengan halia,bawang putih,garam dan jus lemon dan biarkan selama sejam.Kemudian anda panaskanlah minyak,masukkan serbuk kunyit dan biarkan ia mendidih sekejap.Masukkan pula garam masala,yoghurt,krim,garam dan jus limau.Kemudiaan anda tuangkan diatas ayam perapan tadi dan bakar dalam ketuhar hingga masak.Siap untuk dihidangkan.Lebih enak jika dimakan bersama sos pudina chutney.
Sumbangan Oleh:Liza,Pontian
Ingin Menghantar Resepi Anda?Click Disini
Thursday, June 7, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment