Bahan-Bahan:
8 Ketul Ayam
100gm Bawang Putih (dikisar)
100gm Halia (dikisar)
10 Cawan Air
5 Cawan Beras
2 Biji Tomato
1 Biji Timun
5 Helai Daun Salad
Bahan Untuk Dikisar:
250ml Kicap Manis
175gm Lada Hitam
10 Ulas Bawang Putih
Cara-caranya:
Rebus ayam untuk seketika,kemudain tuskan ayan itu.Air rebusan tadi janganlah dibuang.Tanak nasi sengan menggunakan air rebusan ayam tadi.Kemudian,perapkan ayam selama setengah jam bersama lada hitam,bawang putih dan bahan-bahan yang telah dikisar.Setelah itu bakar ayam tadi didalam ketuhar sehingga naik bau.Setelah nasi masak,hidangkan dengan timun,tomato,sup dan daun salad.Sedia untuk dihidangkan.
Sumbangan Oleh:Siti Aishah,Port Klang
Ingin Menghantar Resepi Anda?Click Disini
Saturday, June 2, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment