Bahan-Bahan A:
400gm udang (dibuang kulit)
4 sudu makan minyak masak
1 biji telur
1 sudu teh tepung jagung (dibancuh)
3 tangkai daun bawang (dipotong)
Bahan-Bahan B:
2 biji cili padi (dipotong)
3 cm halia muda (dipotong)
3 biji bawang putih (dipotong)
1 biji bawang besar (dipotong)
Bahan-Bahan C:
2 sudu makan cuka
4 sudu makan sos tomato
1 sudu makan sos plum
2 sudu makan gula
1 sudu teh sos Lea & Perrins
125ml air
Cara Penyediaan:
Panaskan minyak didalam kuali,kemudiaan tumiskan kesemua bahan-bahan B sehingga menjadi kekuning-kuningan.Selepas itu,masukkan bahab-bahab C dan biarkan ia mendidih.Kemudian masukkan pula udang dan kacau sehingga rata.Akhir sekali masukkan air tepung jagung dan telur.Biarkan sehingga 2 minit dan hiaskan dengan daun bawang.Sedia untuk disajikan.
Sumbangan Oleh:Junaidah,Bandar Botanic
Ingin Menghantar Resepi Anda?Click Disini
Sunday, June 3, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment