Saiz Hidangan:Untuk 4 Orang
Bahan-Bahan:
1 ekor ikan siakap
1 biji bawang putih jeruk (dihiris halus)
2 helai sayur sawi masin (dihiris)
2 biji asam boy
2 sudu makan sos tiram
kicap secukup rasa
gula secukup rasa
serbuk lada putih secukup rasa
garam secukup rasa
Cara Memasaknya:
Basuh ikan itu dengan bersih kemudian rebuskan ikan itu terkebih dahulu dengan sedikit air.Selepas itu bolehlah anda memasukkan asam boy,bawang putih jeruk,sayur masin,sos tiram dan serbuk lada putih.Renekkan sehingga mendidih.Kemudian masukkan garam secukup rasa.Anda masaklah ikan itu sehingga cukup masak.Setelah masak,angkat dan sedia untuk dihidangkan.
Sumbangan Oleh:Siti Hajar,Klang
Ingin Menghantar Resepi Anda?Click Disini
Sunday, June 3, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment