Bahan-Bahan:
1 kg kerang
3 batang serai (diketuk)
3 labu bawang besar (dimayang)
5 cm halia (dihiris)
4 cm lengkuas(dihiris)
2 tangkai cili merah
3 tangkai daun limau perut
8 biji limau kasturi
Air secukupnya
Garam
Cara Menyediakan:
Basuh kerang tersebut terlebih dahulu dan rebuskannya.Kemudian,masukkan pula bawang,halia dan lengkuas.Selepas itu,masukkan pula serai dan gaulkan sehingga ia sebati.Biarkan sehingga ia merenek sebentar.Tuangkan pula air perahan limau kasturi,cili dan daun limau perut.Dan akhir sekali tambahkan sedikti garam.Biarkan dahulu sehingga ia masak.Siap untuk dihidangkan.
Sumbangan Oleh:Juminah,Bukit Tinggi
Ingin Menghantar Resepi Anda?Click Disini
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment