bahanA
1 ekor ayam dipotong serdahana
santan pekat satu cawan
bahanB
2sudu besar jintan(dikisar halus)
1sudu lada putih dan lada hitam
2tangkai serai
10btg cili padi
3butir bwg putih
10 bawang merah kecik
(kisar semua baha B)
bahanC
2ulas bawang merah besar
4batang lada basah
cara: goreng ayam separuh masak,Tumiskan bahan B sehingga naik bau kemudian masukan ayam yg telah digoreng tadi dan gaulkan rata.masukan santan pekat tadi dan sedikit garam,biarkan mendidih dan kemudian masukan bwg merah dan lada basah yg telah dipotong tadi.biarkan kuah sampai pekat dan blh dihidangkan.
(sumbangan dari: Siti Asmah,Seri Kembangan)
Ingin Menghantar Resepi Anda? Click Disini..
Wednesday, May 30, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
terima kasih untuk resepi anda, saya telah mencubanya dan suami saya amat menyukai,..tq .zana,
terima kasih untuk resepi anda, saya telah mencubanya dan suami saya amat menyukai,..tq .zana,
Post a Comment